Witam Was wszystkich!
Co u Was słychać? Ja dzisiaj siedzę w domku i odpoczywam. Jak obiecałam dzisiaj dodaję przepis na moją bruschetta de tomate. Zawsze, gdy jestem w domu robię je na kolację dla siebie i dla rodziny. Przepis jest bardzo prosty. Więc nie będzie sprawiał Wam trudności. Czas zrobienia farszu zajmuję 20-30 min. Dodam Wam przepis dla 3-4 osób.
Bruschetta de tomate:
Co będzie nam potrzebne:
- 2 bagietki
- 3 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- łyżka suszonej bazylii
- sól (do smaku)
- 5 ml oliwy z oliwek
- oliwki (dodatkowo, jak ktoś chce )
- ser tarty mozzarella (dodatkowo)
1. Weź bagietkę i pokrój ją w plasterki pod kątem. Następnie pokrój wszystkie pomidory drobno w kostkę i przełóż je do miski. Nie zapomnij o soku, który został po pomidorach. Wlej go też do miski. Potem drobno posiekaj 2 ząbki czosnku i wrzuć je razem do pomidorów. Dodaj do miski sól i łyżkę suszonej bazylii. Na koniec wlej oliwę z oliwek i mieszaj masę przez 3 min.
2. Rozłóż bagietki na desce i na każdą nakładaj masę z miski. Na koniec połóż na bagietki oliwki i posyp serem mozzarella. Przełóż bruschetty na blachę. ( Nie musisz tych dodatków akurat użyć. Wybierz swoje ulubione. :-) )
3. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni. Włóż bruschetty i ustaw czas na 7-10 min.
4.Po wyjęciu z piekarnika przełóż je na talerz.
Smacznego! :-)
2 komentarze:
Pychotka!
Robisz apetyt! <3
Prześlij komentarz